Puree z pietruszki i ciecierzycy

  • wyświetlono: 52 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Puree z selera i ciecierzycy. Jedno z moich ulubionych dodatków do obiadu. Polecam

IMG_20180925_060836
  • 2 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

Średniej wielkości seler

Średniej wielkości pietruszka

Pół słoik gotowanej ciecierzycy

Duża łyżka masła

Pietruszka zielona według uznania

Sposób przygotowania przepisu:

Puree z pietruszki i ciecierzycy

  • 1. Seler oraz pietruszkę obieramy myjemy kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości.

    Ugotowane i miękkie warzywa odcedzamy.

    Ciecierzycę opłukać i osuszyć.

    Do garnka z warzywami dodajemy resztę składników i miksujemy na gładką masę.

    Doprawić solą i pieprzem.

    Podawać z ulubionymi dodatkami.

    SMACZNEGO.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ziemniakiobiadsmacznetanieCiecierzycyziemniakiinaczej

Komentarze

Podobne przepisy

Puree ziemniaczano - selerowe

Dodane przez: kuchenny świat

Puree ziemniaczano - selerowe

Zapraszam na puree ziemniaczano...

Roladki z kurkami i serem

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Roladki z kurkami i serem

Kurki to bardzo smaczne grzyby,...

Fit kotleciki z indyka i cukinii (bez jajek i bułki)

Dodane przez: 2milutka

Fit kotleciki z indyka i cukinii (bez jajek...

Lekkie kotleciki z mielonego indyka...

Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

Dodane przez: Gregorhspeed

Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

Świetny dodatek do dań mięsnych.

buraczki z majonezem

Dodane przez: klementynka

buraczki z majonezem i żurawiną

Niedawno od znajomej pani dostałam...

Bataty

Dodane przez: Mniam1

Pieczone bataty z serkiem i suszonymi pomidorami

Pieczone ziemniaki wypełnione kremowy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE