Puree z dyni hokkaido

0 (0 ocen)

  • 60 min

Puree z dyni to świetny dodatek do serników, babeczek, czy nawet gnocchi, polecam w sezonie zrobić, za wekować lub zamrozić i cieszyć się jej smakiem cały rok!

  • 60 min

Składniki:

  • 1 dynia hokkaido

Puree z dyni hokkaido - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię myjemy, kroimy na połowę, wydrążamy nasiona, kroimy ją na grubsze plastry, układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut w temp 180*c.Miękkość sprawdzamy drewnianym patyczkiem jeśli jest dobra patyczek powinien wchodzić bez problemu.
    Po upieczeniu lekko studzimy i ściągamy z niej skórkę, umieszczamy w naczyniu i jeszcze ciepłą , miksujemy blenderem na mus.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy