Puree z dyni hokkaido

  • wyświetlono: 656 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Puree z dyni to świetny dodatek do serników, babeczek, czy nawet gnocchi, polecam w sezonie zrobić, za wekować lub zamrozić i cieszyć się jej smakiem cały rok!

IMG_20180423_133914
  • 60min

Składniki

1 dynia hokkaido

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Puree z dyni hokkaido

  • 1. Dynię myjemy, kroimy na połowę, wydrążamy nasiona, kroimy ją na grubsze plastry, układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut w temp 180*c.Miękkość sprawdzamy drewnianym patyczkiem jeśli jest dobra patyczek powinien wchodzić bez problemu.
    Po upieczeniu lekko studzimy i ściągamy z niej skórkę, umieszczamy w naczyniu i jeszcze ciepłą , miksujemy blenderem na mus.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaDyniajesieńpuree z dynidodatek do potrawbaza do deserów
 

Komentarze

Podobne przepisy

Puree ziemniaczane z musztardą francuską

Dodane przez: Goszka

Puree ziemniaczane z musztardą francuską

Puree ziemniaczane w nowym wydaniu...

Puree z młodych ziemniaków

Dodane przez: JustKuchcik

Puree z młodych ziemniaków

Próba poeksperymentowania z młodymi...

Puree ziemniaczane z makiem

Dodane przez: Goszka

Puree ziemniaczane z makiem

Nowa odsłona ziemniaków, a właściwie...

Puree z pietruszki

Dodane przez: Futka

Puree z pietruszki

Propozycja na smaczne i delikatne...

Puree ziemniaczane z zielonym groszkiem

Dodane przez: Goszka

Puree ziemniaczane z zielonym groszkiem

. Takie zielone ziemniaczki wprawiają...

Dynia Hokkaido-pieczona,faszerowana

Dodane przez: Konto nieaktywne

Dynia Hokkaido - pieczona, faszerowana

Dynia Hokkaido, jest smaczna i...