Puree z batatów zapiekane z bekonem i serem cheddar

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Kokilki wypełnione pikantno-słodkim pure z batata wymieszanym z chrupkim bekonem i wyrazistym serem cheddar - jest to naprawdę wciągająca kompozycja.

  • 50 min

Składniki:

  • 1/2 dużego batata
    5 plasterków bekonu
    3 garstki startego sera cheddar
    sól i pieprz do smaku
    1 lub więcej łyżeczka papryki ostrej
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Puree Zapiekanki Przystawki Ser

Puree z batatów zapiekane z bekonem i serem cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Batat obieramy, tniemy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Miksujemy na gładkie pure. Bekon pozbawiamy tłuszczu i obsmażamy z obu stron na patelni. Pure mieszamy z pociętym w małe kawałki bekonem oraz tartym serem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dodajemy paprykę. Całość ponownie mieszamy i przekładamy do małych naczynek do zapiekania. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy ciepłe.

Porady

Jeśli nie mamy pod ręką batatów do przygotowania pure można użyć dyni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_09-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować