Pure z dynią do kotleta mielonego

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

dodatek do obiadu

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g dyni hokkaido
    500 g ziemniaków
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżka musztardy delikatesowej
    3 łyżki śmietany
    3 łyżki mleka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jarzynka

Pure z dynią do kotleta mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy na kawałki, dodajemy obrane ziemniaki i gotujemy do miękkości.
    Odcedzamy , dodajemy mleko, śmietanę, musztardę i przyprawy do smaku.
    Blendujemy aż puree będzie gładkie i kleiste.
    Puree można podać do każdego mięsa .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować