Pulpety zapiekane na ryżu

4.5 (150 ocen)

Szybki i smaczny obiad

Składniki:

  • - 0,5 kg mielonego
    -1 marchewka starta na duzych oczkach
    - ząbek czosnku
    - 2 łyzki bułki tartej
    - 1 jajko
    - garść posiekanej pietruszki, szczypiorku
    - sól, pieprz

    - 2 woreczki ryżu
    - 1 kostka rosołowa rozpuszczona w 750 ml wody gorącej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety zapiekane na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z pozostałymi składnikami ( marchewką , czosnkiem, jajkiem, pietruszką, bułką tartą) doprawiamy do smaku i formujemy pulpeciki.

    Do naczynia żaroodpornego wlewamy rosół, wsypujemy ryż i układamy pulpeciki.

    Zapiekamy w rozgrzanym do 220st piekarniku na 2 półce od dołu ok 30min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować