Pulpety z warzywami i pieczarkami

  • wyświetlono: 1002 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Idealna na obiad, z tych składników wychodzi wiele porcji

  • 30min

Składniki

800 g mięsa mielonego
1 kg pieczarek
4 duże cebule
4 papryki
Garść ugotowanej fasolki szparagowej
pół słoiczka koncentratu pomidorowego
1 ketchup pikantny - dodajemy według uznania
olej do smażenia
sól,pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pulpety z warzywami i pieczarkami

  • 1. Mięso należy przyprawić jak na mielone, formujemy małe kulki i smażymy na patelni. W garnku na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w talarki,gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Gdy woda wyparuje dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Dusimy, nie można doprowadzić do rozgotowania papryki. Dodajemy koncentrat i ketchup - według uznania,należy spróbować. Przyprawiamy solą i pieprzem.Na koniec dodajemy ugotowaną wcześniej fasolkę i kulki z mięsa.Chwilę gotujemy razem

Porady

Można dodać dodatkowo inne warzywa.Najlepiej smakuje na drugi dzień,gdy smaki się połączą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylagulaszobiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pulpety wieprzowe z pieczarkami i papryką

Tak przygotowane danie , to dobry...

image-0l6el5o

Dodane przez: kuchcik89

Gotowane pulpety z warzywami

To danie przypomina mi smak dzieciństwa.

gotowe

Dodane przez: ziutula

gulasz z warzyw i pieczarek

gulasz jest bardzo aromatyczny,...

Duszona kapusta z pieczarkami i warzywami

Dodane przez: bienpyt

Duszona kapusta z pieczarkami i warzywami

Idealne danie na chłodne, zimowe...

Gulasz indyczy z warzywami i pieczarkami

Dodane przez: Ola1984

Gulasz indyczy z warzywami i pieczarkami

Gulasz indyczy z warzywami i pieczarkami...

wołowina

Dodane przez: miki185

Wołowina z warzywami i pieczarkami

Jest to mój szybki sposób na aromatyczną...