Pulpety z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wkładamy do miseczki. Dodajemy przeciśnięty czosnek, przyprawy i dokładnie mieszamy. Następnie wbijamy jajko i ugniatając posypujemy bułką tartą. Z ugniecionego ciasta wyrabiamy małe kuleczki wkładając do środka pokrojoną w kosteczki mozzarelle.
2.Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pulpety i czekamy aż się zarumienia na złotawo z każdej strony. Dodajemy drobno posiekaną i wcześniej posoloną cebulę, chwilę smażmy i dodajemy wodę. Zmniejszamy ogień, wrzucamy pokrojona marchewkę i wszystko dusimy pod przykryciem przez około 15 minut.
3.Po tym czasie dodajemy kawałki kalafiora , po kilku minutach dodajemy rozmrożony groszek oraz plasterki pieczarek. Doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze parę minut aż wszystko będzie ugotowane(ale nie rozgotowane). Podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Komentarze