Pulpety z piekarnika

4.5 (197 ocen)

Pulpety charakteryzuje interesująca kompozycja dodatków smakowych.

Składniki:

  • Masa na pulpety:
    500 g mięsa mielonego z indyka
    1 puszka kukurydzy konserwowej (220 g bez zalewy)
    3 łyżki słonecznika łuskanego
    2 jajka
    4 łyżeczki kaszy mannej
    5 łyżeczek bułki tartej
    3 łyżki ketchup'u pikantnego
    1 łyżeczka owoców kolendry
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    przyprawa uniwersalna do potraw lub sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku

    Dodatkowo:
    bułka tarta do panierowania
    olej do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Pulpety z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpety z piekarnika 1. Składniki przeznaczone na masę dokładnie wymieszać. Dłońmi uformować 15 pulpetów, obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na blasze (39 x 24) wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym dodatkowo olejem.
  • Pulpety z piekarnika 2. Piec 35 min (180 - 200 st. C).
    Pulpety świetnie smakują z sosem słodko - kwaśnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować