Pulpety z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pulpeciki trochę inaczej ...z farszem .

  • 30 min

Składniki:

  • łopatka mielona 50 dag
    kasza manna 1 łyżka
    bułka tarta 2 kopiaste łyżki
    pieczarki ok 12 szt
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    masło 1-2 łyżki
    cebula 1/2 szt
    sól
    pieprz
    mąka

Pulpety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki drobno pokroić, odparować na patelni i przesmażyć na maśle, wystudzić i dodać pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku.
    Do mięsa dodać bułkę tartą, mannę i drobno pokrojoną cebulę. Można dodać 3-4 łyżki wody. Doprawić do smaku i zarobić mięsną masę.
    Podzielić na części rozpłaszczyć je i na każdej położyć farsz pieczarkowy. Zawinąć w kuleczki. Obtoczyć w mące i wkładać na wrzący bulion albo rosół. Gotować na wolnym ogniu ok 10 min.

    Z wywaru po gotujących się pulpetach można przygotować sos.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy