Pulpety z musztardą

4.5 (150 ocen)

  • 40 min

Ciekawie wyglądają kotleciki nadziewane po 3 - 4 na patyczki od szaszłyków (po usmażeniu, upieczeniu) i podane z salsami.

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego (wieprzowina, drób, wołowina, ryba)
    1 mała cebulka drobno posiekana
    1 - 2 ząbki czosnku starte
    2 łyżki musztardy
    1 - 2 łyżki ulubionych ziół (np. natki pietruszki)
    szczypta słodkiej papryki
    1 jajko
    ew. trochę startego parmezanu
    1 szklanka bułki tartej
    sól, pieprz
    olej lub inny tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki wymieszać na jednolitą masę (użyć tylko 1/2 szklanki bułki, resztę do panierowania) i odstawić na ok. 1/2 godziny.
    Uformować 8 - 10 kulek, panierować i smażyć lub upiec w piekarniku

Porady

Można dodać do masy posiekane pieczarki, lub kawałek sera żółtego do środka, lub świeże zioła (koperek, szczypiorek, pietruszkę..). Można podać je w sosie np. z groszkiem, pomidorami itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować