Pulpety z mozarellą w pestkach słonecznika

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Do pulpecików można dodać dowolny żółty ser, w tym celu należy go zetrzeć i uformować z niego małe serowe kule.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone, np. wołowo- wieprzowe
    500 g pomidory suszone
    100 g natki pietruszki
    kulki mozzarelli
    2 pomidory pokrojone w kostkę
    1 szt.mała cebula
    masło do smażenia
    chili,sól, pieprz
    pestki słonecznika
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Pulpety z mozarellą w pestkach słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaj drobno natkę pietruszki i suszone pomidory. Cebulę i chilli pokrój w drobną kosteczkę.
    2.Do mięsa mielonego dodaj przyprawy i posiekaną natkę pietruszki, suszone pomidory, dokładnie wymieszaj.
    3.Kulkę mozzarelli obtocz szczelnie mięsem, formując małe klopsiki.Obtocz w bułce tartej z pestkami słonecznika i smaż na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować