Pulpety z mamałygi z bryndzą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni małopolskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza kukurydziana: 40 dekagramów
    - mleko: 1 litr
    - woda: 0.5 litra
    - masło: 1 łyżka
    - bryndza: 2 łyżki
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety z mamałygi z bryndzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować mleko z wodą, posolić, wrzucić 4 łyżki kaszy, gotować kilka minut, wsypać resztę kaszy i gotować 30 minut na najmniejszym ogniu. Zdjąć garnek z ognia, dodać masło, bryndzę, wyrobić na jednolitą masę i formować z niej pulpeciki. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano ze wszystkich stron w gorącym oleju. Podawać ze śmietaną lub skwarkami z wędzonej słoniny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować