Pulpety z indyka w zielonym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso, jajo, namoczoną w owdzie i odciśniętą bułkę, bułkę tartą wyrobić na gładką masę.
Doprawić solą i pieprzem. Z mięsa uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, a następnie każdą obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko przyrumienić z każdej strony.
W garnku zagotować bulion mięsny i wrzucić do niego podsmażone pulpety. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Pulpety wyciągnąć na talerz.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać rozmrożony szpinak. Smażyć 2 minuty po czym wlać śmietanę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać 1 serek topiony i smażyć na patelni aż sos zgęstnieje.
Do sosu włożyć pulpety. Podawać gorące
Komentarze