Pulpety z indyka w sosie syczuańskim z ryżem

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Popatrzcie sami i spróbujcie chociaż oczami!

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag fileta z indyka
    2 marchewki
    1 mała cebulka
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    Gotowy sos syczuański w słoiku lub inny ulubiony
    2 woreczki ryżu
    Sól, pieprz
    Suszone zioła
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety z indyka w sosie syczuańskim z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę ugotować do miękkości. Zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mięso z indyka zmielić w maszynce razem z cebulą. Jajka rozbić, połączyć z mąką, mięsem i marchewką. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i gotować ok. 15 minut w lekko osolonej wodzie. Gotowe wykładać łyżką cedzakową. Podawać z ryżem polane sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować