50 dag fileta z indyka
2 marchewki
1 mała cebulka
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Gotowy sos syczuański w słoiku lub inny ulubiony
2 woreczki ryżu
Sól, pieprz
Suszone zioła
Pulpety z indyka w sosie syczuańskim z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę ugotować do miękkości. Zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mięso z indyka zmielić w maszynce razem z cebulą. Jajka rozbić, połączyć z mąką, mięsem i marchewką. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i gotować ok. 15 minut w lekko osolonej wodzie. Gotowe wykładać łyżką cedzakową. Podawać z ryżem polane sosem.
Komentarze