Pulpety z indyka w sosie syczuańskim z ryżem

  • wyświetlono: 984 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Popatrzcie sami i spróbujcie chociaż oczami!

juchab
  • 30min

Składniki

50 dag fileta z indyka
2 marchewki
1 mała cebulka
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Gotowy sos syczuański w słoiku lub inny ulubiony
2 woreczki ryżu
Sól, pieprz
Suszone zioła

Sposób przygotowania przepisu:

Pulpety z indyka w sosie syczuańskim z ryżem

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę ugotować do miękkości. Zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mięso z indyka zmielić w maszynce razem z cebulą. Jajka rozbić, połączyć z mąką, mięsem i marchewką. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i gotować ok. 15 minut w lekko osolonej wodzie. Gotowe wykładać łyżką cedzakową. Podawać z ryżem polane sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Pulpety zapiekane  w sosie pomidorowym

Dodane przez: patunia1987

Pulpety z indyka zapiekane w sosie pomidorowym

Rewelacyjne pulpety z indyka zapiekane...

Pulpety z ryżem i dynią w sosie

Dodane przez: mysza75

Pulpety z ryżem i dynią w sosie

Delikatne pulpety które mogą jeść...

Pulpety z indyka w pomidorowym sosie z warzywami

Dodane przez: Andzia Pichci

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym z warzywami

Smaczny obiad który zasmakuje dorosłym...

Dodane przez: Małgorzata Zasada

pulpety z indyka w sosie pomidorowym

znakomite danie dla osób ceniących...

Pulpety z ryżem w sosie pomidorowym

Dodane przez: bronislawa70

Pulpety z ryżem i marchewką w sosie pomidorowym

Bardzo smaczna alternatywa dla...

Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo - musztardowym

Dodane przez: Futka

Pierś z indyka w sosie śmietanowo - musztardowym

Dzisiaj zapraszam na delikatne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE