pulpety z indyka w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

znakomite danie dla osób ceniących smak jak i dbających o dobrą sylwetkę

  • 45 min

Składniki:

  • Pulpety:
    Mięso mielone z piersi indyka bez skóry 500 g
    Cebula 110 g (1 średnia)
    Czosnek 14 g (2 ząbki)
    Dynia pestki 20 g
    Sól biała 3 g (3 szczypty)
    Pieprz czarny, zmielony 3 g (3 szczypty)
    Sos:
    Pomidory krojone puszka 800 g (2 1 puszka)
    Bazylia suszona 10 g
    czosnek niedźwiedzi suszony 10 g (5 łyżeczek)
    Sól biała 3 g (3 szczypty)
    Pieprz czarny, zmielony 3 g (3 szczypty)
    Liść laurowy 4 g (2szt.)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:
    1. Cebulę i czosnek drobno pokroić, wrzucić do miski. Pestki dyni zmielić w młynku i dodać do całości. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z mięsem. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Z masy formować pulpety i wrzucać do wrzątku. Gotować ok. 7 minut.
    2. Pomidory zmielić w blenderze, wlać do garnka i zagotować. Doprawić czosnkiem, bazylią, solą i pieprzem wedle uznania. Dodać liście laurowe.
    3. Pulpety i sos połączyć np. układając mięso na dnie patelni zalewając je sosem. Można trochę pogotować je razem pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pomidor Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować