Pulpety z indyka w sosie borowikowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pulpety z indyka w sosie borowikowym

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa z indyka
    7 łyżek bułki tartej
    2 jaka
    cebula
    6 ząbków czosnku
    5 łyżek sosu sojowego
    2 łyżeczki oregano suszonego
    sól, pieprz do smaku

    Sos borowikowy:
    około 6- 8 średniej wielkości borowików
    cebula
    czosnek
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 szkl śmietany 30%
    1/2 szkl kwaśnej śmietany
    3/4 szkl wody
    pęczek koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pulpety z indyka w sosie borowikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić,dodać jaka, bułkę tartą, sos sojowy, 3- 4 łyżki wody, czosnek i cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju razem z oregano, dodać do masy mięsnej, dodać sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie wyrobić.
    Formować małe kulki, obtaczać w mące i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
  • 2. Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, cebulę pokroić, czosnek posiekać, zeszklić na maśle, dodać grzyby , chwilę dusić, zalać słodką i kwaśną śmietaną ,wlać wodę, dodać pulpety,musztardę, dusić do lekkiego zgęstnienia sosu.
    W razie konieczności dodać sól i pieprz, posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować