Pulpety z indyka w gulaszu z bakłażanem i papryką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Syty gulasz z bakłażanem którego moja rodzina uwielbia. Pulpety są delikatne bo z indyka. Często takie dania robię na rozgrzanie, kiedy to wracamy z zimowego spaceru.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pulpety:

    30 dkg mielonego
    1 jajko
    2 łyżki kaszki manny
    sól, pieprz
    1 łyżeczka majeranku
    mąka pszenna do obtoczenia
    1 cebula
    1 ząbek czosnku

    gulasz:

    500 ml passaty pomidorowej
    1 bakłażan
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    30 dkg pieczarek
    sól, pieprz
    papryka wędzona, papryczka chili
    70 g serka fromage czosnkowy
    natka pietruszki
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Ser Passata

Pulpety z indyka w gulaszu z bakłażanem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pulpety:

    Mięso mielone przekładam do miski, dodaję jajko, sól, pieprz, kaszkę mannę, majeranek. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję do mięsa, czosnek sprasowany też. Mięso dokładnie wyrabiam formuje nieduże pulpety i obtaczam w mące.

    Gulasz:

    Cebule kroję drobno, przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i smażę na oleju. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojonego bakłażana, dodaję pokrojoną paprykę i chwile smażę. Wlewam passate pomidorową, 250 ml wody, dodaję sól, pieprz, papryczkę chili, wędzoną, i wkładam pulpety. Gotuję na wolnym ogniu około 10 minut. Na koniec dodaję pieczarki, mieszam, dodaję natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować