Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym

  • wyświetlono: 421 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

pulpety

luna19
  • 60min

Składniki

600 g mięsa mielonego
100 g bryndzy
pół cebuli
1 jajko
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
szczypta czosnku niedźwiedziego

sos
0,5 l rosołu
1 marchewka
2 łyżki sproszkowanych grzybów
sól
pieprz
4 łyżki śmietany 22%
1 łyżka mąki
szczypta estragonu

Sposób przygotowania przepisu:

Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym

  • 1. Do mięsa dodać jajko, przyprawy i ser, dobrze wyrobić masę przy pomocy robota aż będzie gładka.
    Wilgotnymi rękami formować kuleczki wielkości brzoskwini .
    Rosół zagotować dodać startą na tarce marchewkę i grzyby, gotować ok 10 min. Dodać przyprawy i ostrożnie po jednym pulpecie wkładać łyżką. Gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Mąkę wymieszać ze śmietaną i podprawić sos. (nie powinien być zbyt gęsty) Podawać z ziemniakami i surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Pulpety w sosie grzybowym

Dodane przez: RedakcjaPP

Pulpety w sosie grzybowym

Jestem mężatką, mam cudownego synka...

dorsz z grzybami

Dodane przez: Martyna1991

Polędwiczki z dorsza w sosie grzybowym

Smażona ryba w panierce świetnie...

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym

Dodane przez: mariwanna

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym

Delikatne mięso, esencjonalny sos...

Karkówka z dzika

Dodane przez: Kasiella

Karkówka z dzika w intenswnym sosie grzybowym

Wspaniałe danie które rozgrzeje...

Polędwiczki w sosie grzybowym

Dodane przez: Futka

Polędwiczki w sosie grzybowym

Dzisiaj zapraszam na delikatne...

image-138jvgh

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pulpety w sosie pieczeniowym

U mnie w domu wszyscy uwielbiają...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE