Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

pulpety

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego
    100 g bryndzy
    pół cebuli
    1 jajko
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    szczypta czosnku niedźwiedziego

    sos
    0,5 l rosołu
    1 marchewka
    2 łyżki sproszkowanych grzybów
    sól
    pieprz
    4 łyżki śmietany 22%
    1 łyżka mąki
    szczypta estragonu

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać jajko, przyprawy i ser, dobrze wyrobić masę przy pomocy robota aż będzie gładka.
    Wilgotnymi rękami formować kuleczki wielkości brzoskwini .
    Rosół zagotować dodać startą na tarce marchewkę i grzyby, gotować ok 10 min. Dodać przyprawy i ostrożnie po jednym pulpecie wkładać łyżką. Gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Mąkę wymieszać ze śmietaną i podprawić sos. (nie powinien być zbyt gęsty) Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować