Pulpety w warzywnym sosie

5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję w kwiaciarni. Dbam, by moje potrawy pięknie wyglądały.

Składniki:

  • 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego
    1/2 papryki
    średni pomidor
    pęczek natki pietruszki
    marchewka
    2 ząbki czosnku
    125 ml śmietanki
    sól, pieprz
    granulowany czosnek
    2 łyżki keczupu
    2 łyżki masła
    1,5 łyżki mąki ziem.
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w warzywnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy solą,
    pieprzem i granulowanym czosnkiem, mieszamy. Formujemy
    małe pulpety.
  • 2. Paprykę, pomidora i ząbki czosnku kroimy w mniejsze kawałki, marchewkę ścieramy na tarce. Smażymy na maśle. Gdy będą miękkie, miksujemy na krem.
  • 3. Do garnka wlewamy ok. 750 ml wody. Dodajemy krem warzywny, doprawiamy i zagotowujemy. Wkładamy pulpety i gotujemy ok. 10 minut.
    Dodajemy keczup. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Wlewamy śmietankę. Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować