Pulpety w warzywach i pieczarkach z zacierką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pulpety z warzywami i pieczarkami, zagęszczone zacierką są doskonałym, sytym posiłkiem dla domowników. U mnie rodzina nie dojedzone w jednym posiłku odgrzewa i zajada się , twierdząc , że jeszcze lepsze. Smaczne i szybkie danie jednogarnkowe.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pulpety:
    500 g. mielonej łopatki wieprzowej
    2 jajka
    4 łyżki bułki tartej
    1 cebula pokrojona w kosteczkę
    2 posiekane ząbki czosnku
    1 łyżka przyprawy do mięs
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    2 litry rosołu drobiowego
    10 dag. zacierki-makaronu jajecznego
    2 marchewki
    10 średnich pieczarek
    1 mała cukinia
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    4 łyżki masła
    sól i pieprz do smaku
    posiekana pietruszka do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zacierki Pulpety

Pulpety w warzywach i pieczarkach z zacierką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki na pulpety mieszam na jednolitą masę. Z masy formuje kulki i wkładam na wrzący rosół, gotuję ok. 10 minut na małym płomieniu.Na maśle podsmażam pokrojoną w kostkę marchewkę, dodaję pokrojone w pół plasterki pieczarki, podsmażam, dodaję cukinię pokrojoną w plasterki i na 4, podsmażam, dodaję do gotujących się pulpetów. Całość gotuję jeszcze ok. 10 minut, dodaję zacierkę, gotuję ok. 5 minut, dodaję koncentrat, doprowadzam do zagotowania, próbuję, doprawiam solą i pieprzem. Podaję zupę posypaną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować