Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorowym z ryżem. Możesz przygotować dzień wcześniej a następnie tylko podgrzać i smaczny obiad gotowy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego (dowolnego może być drobiowe lub wieprzowe)
    Sól pieprz do smaku
    Przyprawa do mięsa mielonego
    0,5 litra przecieru pomidorowego w kartonie
    Zioła prowansalskie do smaku
    Papryka czerwona słodka
    1 łyżka mąki
    1 łyżka śmietany
    Majeranek do smaku

    Dodatkowo
    200 g ryżu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pulpety

Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
    Mięso mielone dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem .
    W garnku zagotuj około 1 litra wody, z mięsa mielonego formuj małe kulki i wrzuć na gotującą wodę.
    Gotuj około 25 minut dodaj przecier pomidorowy dopraw do smaku solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec zagęść mąka i śmietaną.
    Podawaj z ugotowanym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować