Jest to danie na szybki i zdrowy obiad,mojej córeczce bardzo smakował.
45 min
Składniki:
500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
25 dag pieczarek
cebula
vegeta,pieprz,sól
pół kostki rosołowej
jajko
1-1,5 l wody
3 łyżki śmietany
4-5 łyżek mąki
Pulpety w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso włożyć do miski,dodać jajko,doprawić vegetą i pieprzem. Uformować pulpeciki. Następnie zagotować wodę i dodać pulpeciki.Gotować ok.15 min
2.Sos:
Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na patelni.Pieczarki pokroić w plasterki,dodać do cebulki i przyprawić solą i pieprzem,podsmażyć.Dodać śmietanę i jeszcze przez chwilę poddusić.
3.Dodać sos do pulpetów,gotować ok.5 min,zagęścić sos mąką.Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami i surówką z marchewki.
Komentarze