Pulpety w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jest to danie na szybki i zdrowy obiad,mojej córeczce bardzo smakował.

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
    25 dag pieczarek
    cebula
    vegeta,pieprz,sól
    pół kostki rosołowej
    jajko
    1-1,5 l wody
    3 łyżki śmietany
    4-5 łyżek mąki

Pulpety w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso włożyć do miski,dodać jajko,doprawić vegetą i pieprzem. Uformować pulpeciki. Następnie zagotować wodę i dodać pulpeciki.Gotować ok.15 min
  • 2. Sos:
    Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na patelni.Pieczarki pokroić w plasterki,dodać do cebulki i przyprawić solą i pieprzem,podsmażyć.Dodać śmietanę i jeszcze przez chwilę poddusić.
  • 3. Dodać sos do pulpetów,gotować ok.5 min,zagęścić sos mąką.Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami i surówką z marchewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy