Pulpety w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Bułkę moczymy w wodzie, odcedzamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i czosnkiem i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy małe pulpety, obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju.
2.Pulpety przekładamy do rondelka, wlewamy szklankę wodę dodajemy łyżeczkę vegety i dusimy na małym ogniu około 10 minut. Pod sam koniec dodajemy serek topiony pokrojony w małe paski i śmietanę wymieszaną z 1/2 szklanki wody i 2 łyżkami mąki. Gotujemy jeszcze około 3 minut i dodajemy posiekany koperek. Na makaron wykładamy pulpety polewamy sosem.
Komentarze