Pulpety w sosie koperkowym

  • wyświetlono: 352 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Delikatne w smaku. Idealne dla dzieci ;)

  • 6 porcje
  • 60min

Składniki

Na pulpety
- 1kg mielonej wieprzowiny
- 2 jajka
- 3łyżki bułki tartej
- pół cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki tartej marchwi
- 2 łyżki tartego selera
- sól, pieprz, koperek
- mąka do obtoczenia

Na sos:
- koper
- 1 starta marchew
- kawałek tartego selera
- sól, pieprz, kwasek cytrynowy
- mąka i olej do zasmażki

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pulpety w sosie koperkowym

  • 1. Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy. Składniki na pulpety mieszamy, doprawiamy. W garnku gotujemy wodę, wrzucamy do niej warzywa. Formujemy pulpeciki, obtaczamy je w mące i wrzucamy na gotujący się wywar. Z mąki i oleju robimy zasmażkę 1 stopnia (jasną) - mąka z olejem w proporcji 1:1. Do zasmażki wlewamy kilka łyżek sosu, dokładnie mieszamy i przelewamy do garnka. Sos doprawiamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pulpetywieprzowinasos koperkowymielone mięso
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Dodane przez: Magster

PULPETY Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM

Delikatne pulpety w sosie koperkowym...

Pulpety w sosie koperkowym

Dodane przez: bienpyt

Pulpety w sosie koperkowym

Pyszne danie mięsne w aromatycznym...

pulpety wieprzowe I

Dodane przez: Agiatis

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo koperkowym

Kuleczki mięsne w sosie pieczarkowo...

klos

Dodane przez: dusiowa

Pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym

Takie pulpety chodziły mi po głowie...

image-0es3kf3

Dodane przez: AgaAgnieszka

Pulpety w sosie koperkowym

Soczyste pulpeciki doskonale smakują...

pulpety w sosie koperkowym

Dodane przez: AnetaZN

Pulpety w sosie koperkowym

Proste a zarazem pyszne pulpeciki...