Pulpety w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Szybki, domowy obiad. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i gotowaną marchewką.
Pulpety można też zapakować na wynos do pracy i zjeść razem z surówką.

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowo - wołowego,
    2 łyżki bułki tartej,
    jajko,
    1/2 szklanki mleka,
    2 łyżki mąki,
    3 łyżki posiekanego koperku
    sól, pieprz
    Liści laurowy i ziele angielskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko mieszamy dokładnie.
    Lepimy kulki, które obtaczamy w łyżce mąki.
    Do garnka nalewamy tyle wody, aby tylko zakryła pulpety. Zagotowujemy. Na gorącą wodę wrzucamy pulpety oraz liść laurowy i 3 ziarenka ziela angielakiego. Gotujemy około 25 minut.
    Mleko mieszamy z łyżką mąki, dodajemy połowę sklanki wody z pulpetów. Zagotowujemy. Gdy sos zacznie gętnieć dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz koperku.
    Całość dodajemy do pulpetów i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować