Pulpety w sosie grzybowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mężatką, mam cudownego synka Patrysia. Gotować nauczyłam się metodą prób i błędów. Moje potrawy wszystkim smakują.

Składniki:

  • 1/2 kg mieszanego mielonego mięsa
    jajko
    sos grzybowy z torebki
    10 dag żółtego sera
    5 łyżek bułki tartej
    mielona słodka papryka
    masło do posmarowania naczynia

Pulpety w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mielonego mięsa wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i przyprawiamy do smaku mieloną słodką papryką. Dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy niewielkie pulpeciki.
  • 2. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy w nim pulpeciki. Zalewamy sosem grzybowym, przygotowanym według przepisu podanego
    na opakowaniu.
  • 3. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy pulpeciki. Oprószamy mieloną papryką.
  • 4. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 °C. Wstawiamy naczynie z pulpecikami i zapiekamy 30 minut. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy