Pulpety w kremowym sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

Dzieciaki uwielbiają pulpeciki.Świetny pomysł na smaczny obiad.Możesz podać z ziemniaczkami lub z ryżem.

Składniki:

  • Składniki :
    500g mielonego mięsa wieprzowego,
    200g pieczarek,
    cebula,
    czerstwa mała bułka,
    1/2 szklanki mleka,
    jajko,
    bulion warzywny,
    100g serka topionego śmietankowego,
    2 łyżki śmietany,
    sól, pieprz,
    świeży tymianek,
    oliwa do smażenia,
    1 łyżka masła,
    2 łyżki mąki.

Pulpety w kremowym sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśnięta bułkę. Wbij jajko i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj niewielkie kuleczki i obtocz w mące. Pulpety smaż na oliwie. Do rondla wrzuć pokrojone pieczarki i cebulę. Smaż na maśle co jakiś czas mieszając. Podlej bulionem, dodaj serek topiony i dopraw solą i pieprzem. Do sosu pieczarkowego wrzuć wcześniej przygotowane pulpety. Duś całość około 10 minut. Wlej śmietanę i wrzuć tymianek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy