Pulpety w kapuście kiszonej i pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę oraz czosnek obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Mięso przełożyłem do miski, dodałem połowę cebuli, czosnek, 1 jajko , mąkę gryczaną , posiekaną bazylię i bułkę tartą. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem.
2.Kapustę opłukałem , odcisnąłem i pokroiłem. Na rozgrzanym oleju zeszkliłem pozostałą cebulę. Dodałem kapustę , liście laurowe i pomidory z puszki. Wlałem odrobinę wody.
Całość zagotowałem i posoliłem.
Mięso po wyrobieniu uformowałem w kulki , ugotowałem w sosie z kapusty .
Pod koniec gotowania dodałem pokrojone świeże pomidory bez skórki i posiekaną papryczkę chili. Zagotowałem , doprawiłem solą , pieprzem oraz brązowym cukrem.
Komentarze