Pulpety w kapuście kiszonej i pomidorach

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

Klasyczne pulpeciki czasami też smakować mogą

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego ( u mnie karkówka )
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 łyżki mąki gryczanej
    1 jajko
    6 listków bazylii
    1 łyżka bułki tartej
    30 dag kiszonej kapusty
    25 dag krojonych pomidorów z puszki
    4 listki laurowe
    25 dag pomidorów
    1 papryczka chili
    brązowy cukier do smaku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w kapuście kiszonej i pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpety w kapuście kiszonej i pomidorach 1. Cebulę oraz czosnek obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Mięso przełożyłem do miski, dodałem połowę cebuli, czosnek, 1 jajko , mąkę gryczaną , posiekaną bazylię i bułkę tartą. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem.
  • Pulpety w kapuście kiszonej i pomidorach 2. Kapustę opłukałem , odcisnąłem i pokroiłem. Na rozgrzanym oleju zeszkliłem pozostałą cebulę. Dodałem kapustę , liście laurowe i pomidory z puszki. Wlałem odrobinę wody.
    Całość zagotowałem i posoliłem.
    Mięso po wyrobieniu uformowałem w kulki , ugotowałem w sosie z kapusty .
    Pod koniec gotowania dodałem pokrojone świeże pomidory bez skórki i posiekaną papryczkę chili. Zagotowałem , doprawiłem solą , pieprzem oraz brązowym cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować