Pulpety w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę (średniej wielkości) oczyścić i poszatkować, zalać wodą i postawić do gotowania. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać do kapusty. Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na smalcu z pokrojoną w kostkę kiełbasą.Pomidory umyć naciąć i włożyć do kapusty. Posolić. Dodać liść laurowy,ziele angielskie i gotować.Gdy z pomidorów zacznie schodzić skórka wyjąć je z kapusty i przetrzeć przez sito i wymieszać z kapustą.
. Do mięsa mielonego dodać tartą bułkę, drobno pokrojoną cebulę i wodę. Doprawić do smaku. Z masy mięsnej formować pulpety obtaczać w mące i układać na kapuście. Gotować ok 10 min i odwrócić. Gotować następne 8-10min. Na koniec wymieszać i doprawić do smaku.
Komentarze