Pulpety w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone pieczarki i paprykę, przyprawy i podsmażyć do odparowania wody. Do mięsa dodać przyprawę, jajko, bułkę tartą i warzywa, dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 12 kwadratów. Z mięsa uformować kulki i ułożyć na każdym kwadracie ciasta, a następnie zawinąć i skleić. Pulpeciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto na wierzchu każdego pulpecika naciąć na krzyż ostrym nożem i odwinąć różki na zewnątrz. W powstały otwór wcisnąć kawałek sera żółtego. Posypać papryką i ziołami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Smacznego.
Komentarze