Pulpety w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Efektowny pomysł na mielone :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    500 g zmielonej szynki wieprzowej
    1 cebula
    1 papryka
    200 g pieczarek
    1 jajko
    2-3 łyżki bułki tartej
    50 g sera żółtego
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    przyprawa do mięso mielonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Pulpety

Pulpety w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przed pieczeniem 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone pieczarki i paprykę, przyprawy i podsmażyć do odparowania wody. Do mięsa dodać przyprawę, jajko, bułkę tartą i warzywa, dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 12 kwadratów. Z mięsa uformować kulki i ułożyć na każdym kwadracie ciasta, a następnie zawinąć i skleić. Pulpeciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto na wierzchu każdego pulpecika naciąć na krzyż ostrym nożem i odwinąć różki na zewnątrz. W powstały otwór wcisnąć kawałek sera żółtego. Posypać papryką i ziołami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować