PULPETY OBSMAŻANE W SOSIE ŚMIETANO - KOPERKOWYM

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

dobre zastąpienie samego smażenia

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:500 g mięsa mielonego z łopatki,
    2 jajka,
    8 łyżek bułki tartej,
    sól,pieprz(do smaku),
    1 łyżeczka papryki czerwonej sypanej,
    3 łyżki śmietany,
    1 łyżka mąki,
    1 marchew,
    1 łyżka koperku,
    1 łyżka natki pietruszki.

Pulpety obsmażane w sosie śmietano - koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie: Mięso połączyć z przyprawami.Do garnka wlać litr wody,dodać startą marchew,gotować do miękkości marchwi.Włożyć usmażone pulpety,gotować na wolnym ogniu.Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i kopru.Rozrobić śmietanę z mąką,wlać na wywar z pulpetami zagotować.

Porady

dodatkowo:Ziemniaki oraz ogórek w carry(które robiłam na zimę w słoiki).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy