Pulpety cukiniowo-mięsne

5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Łatwe i szybie do wykonania a do tego smaczne.

  • 50 min

Składniki:

  • -60 dag mięsa mielonego
    -1 cebula
    -15 dag pieczarek
    -25 dag cukinii
    -2 -3 łyżki bułki tartej
    -2 jajka
    -przyprawy-sól,pieprz,czosnek granulowany,przyprawa do mięsa mielonego
    -olej do smażenia

    Sos koperkowy:
    -2 szkl. wywaru warzywnego
    -1/2 szkl.kremówki
    -5 łyżek posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Pulpety cukiniowo-mięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i pieczarki oczyszczamy, myjemy,scieramy na tarce o grubych oczkach, cukinię odstawiamy na 20 min,odciskamy z nadmiaru wody.
    .
  • 2. Pozostałe składniki na pulpety przekładamy do miski i wyrabiamy.
    Formujemy pulpety,smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  • 3. Obsmażone pulpety przekładamy do rondla, wlewamy 2 szkl. wywaru,doprowadzamy do wrzenia, dusimy ok.10 min,po tym czasie dodajemy kremówkę oraz koperek, doprawiamy według uznania.
    Sos możemy zagęścić również niewielką ilością mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Koper Mięso Wieprzowina Wywar

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Krem cukiniowo koperkowy

To może cię zainteresować