Pulpety mielone w sosie pomidorowym

4.49 (149 ocen)

  • 60 min

Pyszne i sycace

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego

    1 duża cebula

    2-3 ząbki czosnku

    1 jajko

    2- 3 łyżki bułki tartej

    sól, pieprz, papryka słodka i ostra
    Dodatkowo:

    olej do smażenia

    bułka tarta do obtaczania pulpetów

    1 puszka pomidorów

    2 szklanki bulionu
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety mielone w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z pozostałymi składnikami, mocno przyprawić.
  • 2. Formować kulki i obtaczać je w bułce tartej i smażyć na tłuszczu.
  • 3. Bulion zagotować z drobno pokrojonymi pomidorami, po czym dodać pulpety i gotować do miękkości mięsa.

Porady

Można podawać z makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować