Pulpety drobiowe w sosie z leśnych grzybów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

W tym roku lasy wyjątkowo obficie obdarowały nas grzybami:). Warto wyjąć zamrożone zapasy by przygotować taki pyszny sos!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Pulpety:
    500 g mięsa mielonego drobiowego
    1 cebula
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    olej

    Sos:
    1/2 kg podgrzybków/prawdziwków
    2 cebule
    2 łyżki śmietany 18%
    sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
    natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Pulpety drobiowe w sosie z leśnych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia
  • 2. Grzyby oczyszczamy z zanieczyszczeń. Kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do pulpetów. Smażymy 5 minut na mocnym ogniu. Zalewamy szklanką wody, dusimy przez około 20-30 minut.
  • 3. Do grzybów dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso Podgrzybki Prawdziwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować