Pulpeciki z ryby w sosie śmietanowo-czosnkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Potrawa jest lekka, a zarazem sycąca. Klopsiki podałam z ziemniaczkami z wody.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z pangi: 1 sztuka
    - cebula podsmażona: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - mąka: 2 łyżki
    - śmietana 18% do zup i sosów: 2 łyżki
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - bazylia listki: 3 sztuki
    - czosnek (ząbki): 1 sztuka

Pulpeciki z ryby w sosie śmietanowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pulpeciki: Filet ryby zemleć. Wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulą, doprawić solą i pieprzem. Uformowane pulpety obtoczyć w mące i wrzucić na wrzątek. Podgotowane wyjąć, a na wywarze zrobić sos.
    Sos do pulpetów: Wywar z pulpetów zarobić mąką roztrzepaną ze śmietaną, doprawić bazylią i wyciśniętym czosnkiem i zagotować.
    Do sosu dołożyć pulpety i dusić kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy