Pulpeciki z płatkami jaglanymi i dynią.

4.5 (142 ocen)

  • 40 min

Pulpety to ulubione danie mojego trzyletniego synka. Często je urozmiacam i dodaję nowe składniki.

  • 40 min

Składniki:

  • pojedyńcza pierś z kurczaka
    jajko
    łyżka przecieru z dynii
    3 łyżki płatków jaglanych
    3 łyżki bułki tartej
    łyżka posiekanej świeżej bazylii
    olej
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    łyżka ketchupu pikantnego
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpeciki z płatkami jaglanymi i dynią. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonego mięsa wbijam jajko, dodaje przecier z dyni. Następnie dosypuję 3 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych. Dodaję posiekaną świeżą bazylię . Masę doprawiam szczypta soli i pieprzu. Jeśli jest zbyt rzadka dosypuję odrobinę bułki tartej. Formuję małe pulpeciki, lekko obtaczam je w bułce tartej i podsmażam na oleju. Następnie przekładam je do garnka, zalewam około 1-2 szklankami ciepłej wody, tak by przykryła pulpeciki. Dodaję koncentrat i ketchup. Zagotowuję. pod koniec doprawiam szczyptą cukru, soli i pieprzu. Gotuję około 15 minut na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Płatki Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować