Pulpeciki z papryką i makaronem

4.5 (156 ocen)

  • 40 min

Zaspokoją apetyt nawet największych głodomorów:)

  • 40 min

Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa
    2 jajka
    10 dag cebuli pokrojonej w kostkę
    2 łyżki bułki tartej
    Sól, pieprz, papryka
    2 papryki
    1 litr wywaru z kostki bulionowej
    20 dag. makaronu
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki posiekanej pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki z papryką i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, połową cebuli, bułką tartą, 4 łyżkami wody i przyprawami. Uformować małe pulpeciki. We wrzącym wywarze ugotować pulpeciki. Makaron gotować przez ok. 12 minut. Przepłukać zimną wodą. Czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni zeszklić czosnek i resztę cebuli. Dodać mąkę, wywar z pulpecików, przecier pomidorowy i gotować 5 minut. Paprykę pokroić w paski. Dodać do sosu i zagotować. Dodać makaron i pulpeciki. Doprawić do smaku. Gotować ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować