Pulpeciki z "orzechowym sercem" w sosie z czerwonych buraczków.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wyśmienite indycze pulpeciki z orzechami w smakowitym czerwonym sosie.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    500 g piersi z indyka,
    2 średnie buraczki,
    5-6 orzechów włoskich wyłuskanych,

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    1 cebula,

    Składniki robocze:
    1 jajko,
    2 ząbki czosnku,
    2-3 łyżeczki chrzanu,
    1-2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    sól, pieprz do smaku,
    3 łyżki mąki do panierowania,
    liść laurowy,
    ziele angielskie,
    2-3 łyżki bułki tartej (jeśli masa na pulpety będzie za luźna),
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Buraczki

Pulpeciki z "orzechowym sercem" w sosie z czerwonych buraczków. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka umyj, następnie zmiel w maszynce do mięsa.
    Do zmielonego mięsa dodaj sól, pieprz, jajko i pokrojoną bardzo drobno cebulę. Masę dokładnie wymieszaj, jeśli będzie za luźna dodaj bułkę tartą, wymieszaj.
    Formuj małe kulki, w środek każdej wkładaj kawałek orzecha włoskiego, obtocz w mące.
  • 2. W garnku zagotuj wodę z liściem laurowym i zielem angielskim.
    Buraczki obierz i zetrzyj na drobnej tarce (takiej jak na placki ziemniaczane).
    Do gotującej się wody dodaj starte buraczki, gotuj chwilkę.
    Do gotującego się wywaru wkładaj pulpeciki, gotuj około 15 minut (w zależności od wielkości pulpecików- większe potrzebują więcej czasu).
    Wyjmij pulpety na talerz. W kubku rozrób mąkę ziemniaczaną z zimną wodą i wlej do sosu, aby go zagęścić. Następnie dopraw sos solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i chrzanem.
    Włóż pulpety do sosu.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Pierś z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować