Pulpeciki z marchewką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne i lekko słodkie od marchewki delikatne pulpeciki z piersi indyka to dobry przepis na lekki obiad

  • 40 min

Składniki:



  • mięso mielone z piersi indyka pół kg
    jajko 1 sztuka
    marchewka 2 sztuki
    sól i pieprz do smaku

Pulpeciki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso przełożyć do miski, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach i dodać do mięsa, następnie dodać jajko, wsypać sól i pieprz i wszystko dokładnie wyrobić, formować małe pulpeciki, wrzucać na wrzącą wodę, gotować 2 minuty od wypłynięcia, podawać np. z sosem lub z surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy