PULPECIKI Z MARCHEWKĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nawet niejadek zje z marchewką taki obiadek!Takie pulpeciki bardzo dobrze jeść osobom na diecie

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mielonego miesa
    3 marchewki
    2 szkl.ryżu
    sół,pieprz,majeranek

Pulpeciki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kroimy marchewkę 1. Marchew obieramy,gotujemy w całym kawałku.Studzimy,kroimy na małą kosteczkę.
  • 2. W niewielkiej ilosc wody gotujemy ryż na półtwardo.
  • dodajemy składniki do mięsa 3. Mieso mielone przyprawiamy solą,pieprzem,majerankiem.Dodajemy 1/2 szkl.ugotowanego ryżu i połowę pokrojonej marchewki oraz bułkę tartą.
  • formujemy pulpeciki 4. Formujemy pulpeciki,obtaczamy w bułce tartej.Gotujemy ok.7 minut od wypłynięcia pulpecików.
  • podajemy z ryżem 5. Podajemy zryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy