Pulpeciki z indyka z pieczoną dynią

  • wyświetlono: 135 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pulpeciki idealnie sprawdzą się jako lekki oraz zdrowy obiad dla malutkich dzieci, ale zapewniam, że dorosłym także przypadną do gustu.

IMG_20200520_121554b
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

(około 8 sztuk)
300g mięsa mielonego z indyka (użyłam gulaszowego; może być dowolne)
3 łyżki puree z pieczonej dyni
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1 szczypta tymianku (solidna)
1 szczypta majeranku
sól, pieprz
Dodatkowo:
kasza manna do obtaczania
2 listki laurowe

Sposób przygotowania przepisu:

Pulpeciki z indyka z pieczoną dynią

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Z masy uformować pulpeciki o wielkości sporego orzecha włoskiego, a następnie każdą kuleczkę obtoczyć w kaszy.
    Pulpeciki ostrożnie włożyć do wrzątku z dodatkiem liści laurowych i gotować około 10-15 minut od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię wody.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pulpecikiDyniafit obiadpulpeciki z dynią

Komentarze

Podobne przepisy

Pulpeciki z indyka w sosie serowym

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Pulpeciki z indyka w sosie serowym

Mojej córeczce bardzo zasmakowały...

Pieczone pałki z indyka

Dodane przez: czarrna

Pieczone pałki z indyka

Delikatne i aromatyczne mięso indycze...

Bigos z dynią

Dodane przez: aicha1988

Bigos z indykiem i dynią

Pomysł na rozgrzewające, zdrowe,...

Pulpeciki z indyka

Dodane przez: pao77

Pulpeciki z indyka

Pulpeciki wspaniale smakują z sosem...

Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym

Dodane przez: czarrna

Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym

Lekkostrawny obiadek

pulpeciki drobiowe z płątkami jaglanymi, bazylią i dynią

Dodane przez: wiola

Pulpeciki z płatkami jaglanymi i dynią.

Pulpety to ulubione danie mojego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE