Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym

4.98 (194 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekkostrawny obiadek

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mięso z udek indyka
    1 czerstwa bułka
    1/2 cebuli
    1 jajko
    2 łyżki mąki pszennej
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2-3 łyżki posiekanego koperku
    2 szklaki bulionu
    1 szklanka mleka
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.98 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Sosy

Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić w maszynce razem z cebulą i bułką. Dodać jajko i przyprawy, dokładnie wymieszać. Bulion i mleko wlać do garnka i zagotować. Z mięsa formować pulpeciki, obtaczać w mące pszennej i wrzucać do garnka, dodać koperek i całość gotować około 15-20 minut. Sos doprawić do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, wlać do pulpetów, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować