Pulpeciki w sosie śmietankowo-cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przełóż do miski, dodaj jajko, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Jeśli jest zbyt rzadkie dosyp odrobinę bulki tartej. Uformuj małe kuleczki. Na patelni rozgrzej olej. Smaż z każdej strony na złoty kolor.
2.Cebulę obierz i pokrój w paski. Zeszklij na patelni. Do garnka wlej wodę, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Zagotuj i dodaj kostkę rosołową. Wrzuć podsmażoną cebulę. Gotuj na wolnym ogniu przez chwilkę. Wrzuć usmażone wcześniej pulpeciki. Dodaj przyprawy do smaku. W słoiczku roztrzep śmietanę z mąką. Wlej do gotującego się sosu. Dodaj białe wino. Gotuj przez chwilkę na wolnym ogniu.
Komentarze