Pulpeciki w podwójnej odsłonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę drobno szatkujemy i dzielimy na dwie części,do jednej części dodajemy mięso mielone,cebulkę jajko,sól,pieprz i paprykę ostrą.Mieszamy.Do garnka wlewamy litr wody.Z mielonego formujemy malutkie pulpeciki,wrzucamy do wody,dodajemy ziele angielskie,liść laurowy, drugą część szatkowanej kapusty,po 30 min pyrkania dorzucamy koncentrat pomidorowy i czekamy kolejne 30min.Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
2.Gdy na drugi dzionek zostaną Ci takie pyszne klopsiki,nie musisz jeść tego samego,zaczaruj swój obiad (: dorzuć pół woreczka mieszanki chińskiej,dodaj łyżeczką przyprawy do potraw chińskich,ugotuj torebkę ryżu i obiad gotowy
Porady
Kiedy sosik jest zbyt rzadki można dodać sos jasny pieczeniowy.
Komentarze