Pulpeciki mięsne z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelnię z łyżką rozgrzanego oleju wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i ją szklimy. Następnie dodajemy połowę czosnku, 2 łyżki masła, oregano i paprykę słodką. Odstawiamy do przestudzenia.
Dwa rodzaje mięsa mieszamy i dodajemy do nich cebulkę z przyprawami, bułkę tartą, jajka, sos sojowy, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Z masy mięsnej następnie formujemy niewielkie kuleczki, obtaczamy w mące i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni, podsmażamy do lekkiego zarumienienia.
W tym czasie podgrzewamy bulion i do niego wrzucamy usmażone kuleczki mięsne. Gotujemy je, aż mięso będzie miękkie.
Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (drugą połowę), passatę pomidorową i pomidory z puszki i gotujemy.
Pulpeciki podajemy z ugotowanym makaronem i przed podaniem posypujemy parmezanem.
Smacznego
Komentarze