Pulpeciki mielone zapiekane z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo fajna odmiana tradycyjnych mielonych sznycli z dużą porcją warzyw;)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego
    1 opakowanie Spaghetti Bolognese Knorr
    1 jajko
    1 szklanka krojonych pomidorów (może być więcej)
    1 czerwona papryka
    300 g brokuła
    2 duże ziemniaki
    2 marchewki
    3 łyżki jogurtu greckiego
    2 łyżki oleju
    pół szklanki wody
    3 ząbki czosnku
    suszone oregano
    majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Pulpeciki mielone zapiekane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone połącz z ½ opakowania Knorr i z posiekanymi ząbkami czosnku. Dodaj jajko i dobrze wymieszaj, uformuj pulpeciki. Na patelni rozgrzej olej, usmaż pulpeciki na złoty kolor. Na tą samą patelnie wlej pomidory, wodę i jogurt oraz wsyp pozostałą część opakowania Knorr, wymieszaj dokładnie, gotuj na małym ogniu około 4-5 minut. Dopraw przyprawami. Przygotuj warzywa, paprykę pokrój na większe kawałki , brokuł na małe różyczki, marchewkę na grubsze plastry , ziemniaki na ćwiartki. Tak przygotowane warzywa oprócz papryki ugotować w osolonej wodzie. Przygotować naczynie żaroodporne , na dno wlać połowę sosu, na nim ułóż pulpeciki i warzywa, następnie polej resztą sosu, naczynie przykryj , wstaw do piekarnika na około 30 min na 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować