Pulpeciki mielone zapiekane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone połącz z ½ opakowania Knorr i z posiekanymi ząbkami czosnku. Dodaj jajko i dobrze wymieszaj, uformuj pulpeciki. Na patelni rozgrzej olej, usmaż pulpeciki na złoty kolor. Na tą samą patelnie wlej pomidory, wodę i jogurt oraz wsyp pozostałą część opakowania Knorr, wymieszaj dokładnie, gotuj na małym ogniu około 4-5 minut. Dopraw przyprawami. Przygotuj warzywa, paprykę pokrój na większe kawałki , brokuł na małe różyczki, marchewkę na grubsze plastry , ziemniaki na ćwiartki. Tak przygotowane warzywa oprócz papryki ugotować w osolonej wodzie. Przygotować naczynie żaroodporne , na dno wlać połowę sosu, na nim ułóż pulpeciki i warzywa, następnie polej resztą sosu, naczynie przykryj , wstaw do piekarnika na około 30 min na 180 stopni.
Komentarze