Pulpeciki indycze w intensywnym sosie rydzowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczne pulpeciki z sosem rydzowym to wspaniałe danie,którym zaskoczysz nie jednego gościa w swoim domu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego z indyka
    500 g świeżych rydzy (mogą być mrożone)
    Cebula
    świeży koperek
    2 marchewki
    por
    seler
    2 jajka
    sól i pieprz do smaku
    śmietanka 18% do zup i sosów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos grzybowy

Pulpeciki indycze w intensywnym sosie rydzowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpeciki indycze 1. Mięso mielone doprawić do smaku solą i pieprzem ,dodać jajka oraz jedną starkowaną cebulę,wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok 20 minut.Do garnka wlać 700 ml wody ,wrzucić posiekane warzywa,zagotować bulion.Mięso wyjmujemy z lodówki i formujemy małe kulki,delikatnie wrzucamy do garnka ,gotujemy na małym ogniu,pod koniec wrzucamy posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  • 2. Rydze płukamy i odsączamy z wody,wrzucamy na patelnię,smażymy na małym ogniu, nie czekamy aż całkowicie pozbędą się wody ,następnie wrzucamy 1/2 kostki masła, posiekaną cebulkę oraz posiekany koperek, dusimy pod przykryciem, na koniec polewamy śmietanką 18 % i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
  • Pulpeciki 3. Pulpety wykładamy na talerzu wraz z sosem rydzowym ,całość przybieramy koperkiem i marchewką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować