Pulpeciki gotowane w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pulpeciki z warzywami na parze

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg szynki wieprzowej
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 kromka czerstwego chleba
    1 jajko
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    mąką
    3/4 szklanki mleka
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    2-3 łyżki posiekanego koperku
    1 brokuł, fasolka szparagowe (u mnie mrożone)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Szynki

Pulpeciki gotowane w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę zmielić w maszynce razem z obraną cebulą i czosnkiem oraz chlebem. Do masy mięsnej dodać jajko i przyprawy, wyrobić dokładnie i formować pulpeciki. W garnku zagotować ok. litr wody. Pulpeciki obtaczać w mące i wrzucać na wrzątek. Gotować około 20 minut. Mleko wymieszać z mąką i wlać do pulpetów, dodać koperek i gotować całość jeszcze 10 minut. Sos doprawić do smaku. Warzywa ugotować na parze i podawać z pulpetami i sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Wieprzowina Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować