
Dodane przez: ewaeu
Uwielbiam delikatne i mięciutkie pulpeciki skąpane w smakowitych sosach, które można podać na rozmaite sposoby: z ryżem, makaronem, ulubioną kaszą, puree ziemniaczanym lub świeżym pieczywem. Dzisiaj zapraszam na pulpeciki z indyka w pikantnym sosie pomidorowo - paprykowym.
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowo - paprykowym
Porady
* Ważne, aby dobrze i ściśle uformować pulpety, tak aby nie popękały, ani nie rozpadły się podczas gotowania. Warto podrzucać w dłoniach każda porcję masy mięsnej.
Jeśli lubimy bardzo gęste sosy, możemy zagęścić go mąką ziemniaczaną.
Gotowe pulpeciki podajemy z ulubionymi dodatkami - makaronem, kaszą, ryżem, ziemniakami lub świeżym pieczywem.
Dodane przez: igraszki losu
Te pulpeciki możemy przygotować...
Dodane przez: Ostra Na Słodko
Ja podałam je z makaronem spaghetti,...
Komentarze