Pulpeciki drobiowe w sosie grzybowym

0 (0 ocen)

Lekki obiadek :)

Składniki:

  • filet z kurczaka 1/2 kg
    jajko 1 szt
    cebula 1 szt
    czosnek 2 ząbki
    chleb czerstwy 2 kromki
    kurki mrożone 120 g
    prawdziwki odgotowane ok 1 szkl
    jogurt naturalny 200 ml
    sól i pieprz
    mąka ziemniaczana 2 łyżki

Pulpeciki drobiowe w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pulpeciki 1. Fileta zmielić, dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, przyprawy i namoczony, odciśnięty chleb. Wymieszać. W garnku zagotować wodę, około litra, posolić. Z mięsa formować pulpeciki i wrzucać na wrzątek.
  • z grzybami 2. Kiedy mięso się zetnie dodać grzyby, może wykorzystać świeże-odgotowane lub mrożone. Gotować 10 minut. Dodać rozmieszaną w 1/2 szklanki wody mąkę ziemniaczaną. Zagotować doprawić do smaku. Odstawić na 10 minut. Jogurt rozmieszać z odrobina sosu i wlać do pulpetów. Wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy